Gelöksexpres zóndig 9 juni

Gelöksexpres zóndig 9 juni > Nuuts

Veldeke Pluum 2013 veur Gemma Vogels

Geplaatst op 26 mei 2019

De Veldeke Pluum 2013 van de Krink Remunj geit dit jaor nao Gemma Vogels, zie is veur de Limburgse taal- en volkscultuur van biezunjer beteikenis. Gemma is e maedje det op häör eige meneer 'n biedraag levert aan 't gemeinsjapslaeve in de Remunjse woonwiek Kepel in ’t Zandj. Óndanks det Gemma neet meer aan de Kepel woont veult het zich nog altied verbónje mit de Kepelse gemeinsjap.

Gemma is emes det veur de Limburgse taal- en volkscultuur van biezónjere beteikenis is. Gemma is ein maedje det op häör eige meneer ein biedraag levert aan het gemeinsjapslaeve in de Remunjse woonwiek Kepel in ’t Zandj. Óndanks det Gemma neet meer aan de Kepel woont veult het zich nog altied  verbónje met de Kepelse gemeinsjap.  Gemeinsjapszin is bie Gemma gein laeg waord. Zo is Gemma al jaorelangk aktief in het gezinsmiscomité aan de Kepel. Ouch zorgde Gemma op de Alphonsussjool väöle jaore veur de kienjer die tösse de middaag euverbleve. De raeje det Gemma noe door de Veldeke Krink Remunj in ’t zunke gezat waerd  ligk besjlaote in häör leefde veur ’t Remunjs dialect. Väöle  jaore is Gemma de stjimelator van de Sjpeelgroep Kepel, eine teneeelgroep.

’t Ómzitte, ’t sjrieve van god-weit-wieväöl komedies, kluchte en bliesjpele kómme van oet häöre kaoker. Waat kint Gemma oet ziene sjloef sjete as d’r ouch mer ein aksentje verkeerd sjteit. Op häör meneer, mit häöre inzat zorgt Gemma det ein sjtökske van de Remunjse taal en kultuur bie ’t teneelsjpele waerd vasgehaje. Gemma is een echte humoristische vrouw die ein gezelsjap geweldig kint entertaine. De Veldeke-Krink Remunj haet dan ouch in häör wiesheid besjlaote aan Gemma Vogels de Veldeke Pluum 2013 te gaeve.

 

 

 

 

« Trök
Veldeke Pluum 2013 veur Gemma Vogels